Tihić: Odličan potez Srbije

Predsedavajući Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić pozdravio je odluku Srbije da isporuči gas za BiH.

Izvor: Politika, Tanjug

Ponedeljak, 12.01.2009.

00:54

Default images

"Pozajmljujući nam gas, kojeg ni ona nije imala dovoljno, Srbija je povukla odličan potez, pre svega prema građanima Sarajeva, Zvornika i drugih mesta koja su zbog nestašice ovog energenta ostali bez grejanja", izjavio je Tihić za "Politiku".

"Nazvao sam predsednika Srbije Borisa Tadića i zahvalio sam mu na ovom humanom gestu. Prihvatio sam da razgovaramo o njegovom predlogu da Srbija postane regionalno skladište gasa, kako bismo u budućnosti izbegli slične situacije", rekao je Sulejman Tihić.

On je naglasio da "ovakvi i slični postupci, što je najvažnije, bitno doprinose uspostavljanju poverenja među običnim ljudima u Srbiji i BiH“.

Tihić je dodao da ne treba previše pažnje obraćati na one koji i na sajtovima sarajevske dnevne štampe kritikuju vlasti Federacije BiH što su napravile gasni aranžman sa Srbijom.

"Ogromna većina građana je jako zadovoljna postupkom Srbije jer opet imaju grejanje u stanovima. Ne verujem da je iko od kritičara gasnog sporazuma Srbije i BiH zavrnuo radijatore i odabrao da se smrzava u stanu samo zbog toga što gas dobijamo iz Srbije”, istakao je Tihić.

Potpredsednik Republike Srpske i SDA Adil Osmanović postupak Srbije nazvao je "dobrim komšijskim gestom“.

Odluku Beograda pozdravila je i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, kao gest dobre volje Srbije i njenog predsednika Tadića, koji je dao političku saglasnost da "Srbijagas" isporučuje gas BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: