"Državna struktura kočila uviđaje"

Slobodan Radovanović izjavio je da postoje velike šanse da se rasvetli ubistvo nekadašnjeg ministra odbrane Pavla Bulatovića.

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2008.

14:24

Default images

Republički tužilac kazao je da istražni organi imaju veoma kvalitetne dokaze koji mogu da dovedu do odgovornih za njegovu smrt. Radovanović je za "Blic" rekao da na tom predmetu treba još da se radi, jer "kvalitetne tragove treba pretvoriti u dokaze validne za sud".

On je naveo da postoji mogućnost da se na tom slučaju angažuju i inostrane forenzičke laboratorije.

Bulatrović je ubijen rafalnom paljbom 7. februara 2000. godine, kroz prozor fudbalskog kluba "Rad".

Radovanović je kazao i da tužilaštvo radi i na drugim do sada nerazjašnjenim ubistvima državnih službenika, navodeći da su da za takve likvidacije uglavnom bili angažovani "profesionalci", koji su ili poginuli u ratu ili su ubijeni izvan Srbije.

Prema njegovim rečima, iza tih ubistava, po svemu sudeći, stajala je neka državna struktura, koja je kočila tadašnje uviđajne ekipe i policiju da obavi posao kako treba.

Okružno tužilaštvo intenzivno radi na istraživanju smrti istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu Nebojše Simeunovića, koji je nestao 7. novembra 2000. godine, a čije je telo posle sedam dana izvađeno iz Dunava.

Prema rečima Radovanovića, još nisu razjašnjenje okolnosti pod kojima je sudija izgubio život i ne za se da li je reč o ubistvu ili samoubistvu.

Tužilaštvo sumnja da je reč o ubistvu, ali sudska medicina zbog truležnih promena na njegovim posmrtnim ostacima nije mogla da utvrdi da li posredi nasilna smrt, naveo je Radovanović.

On je naveo i da se likvidacija visokog službenika Državne bezbednosti Momira Gavrilovića, koji je ubijen na parkingu ispred zgrade u kojoj je živeo, još nalazi u sudskoj istrazi.

Tužilaštvo radi i na razjašnjavanju smrti bivšeg generalnog sekretara JUL-a Zorana Todorovića Kundaka, nekadašnjeg policijskog inspektora Miroslava Bižića Biža i novinara Slavka Ćuruvije, koje se, prema rečima Radovanovića, "mogu dovesti u vezu sa političkim stanjem u periodu kada su ubijeni".

Todorović je ubijen 24. oktobra 1997. na ulazu u poslovnu zgradu "Beopetrola" kojim je tada rukovodio, dok je Bižić stradao kod "Merkatora" na Novom Beogradu 1996.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine, ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: