Razgovori Tadić-Šreder

Berlin -- Boris Tadić je upoznao najviše nemačke zvaničnike sa stavovima zvaničnog Beograda o rešavanju statusa Kosova i Metohije.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Srbije je u razgovoru sa kancelarom Gerhardom Šrederom i predsednikom Bundestaga Volfgangom Tirzeom ponovio spremnost da se sastane sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i naveo da je i Vlada Srbije spremna na razgovore sa kabinetom kosovskog premijera Bajrama Kosumija.

Sadašnja situacija je, prema Tadićevoj oceni, "slična onoj koja je postojala u vreme dejtonskih pregovora" jer je potrebno pronaći "novo političko-pravno rešenje".

To novo rešenje treba da bude "više od autonomije, a manje od nezavisnosti", ponovio je Tadić stav za pregovore o Kosovu koji su usaglasili najviši zvaničnici Srbije i državne zajednice SCG.
On je Šrederu saopštio da je za Srbiju "neprihvatljiva bilo kakva forma nezavisnosti za Kosovo". "Ali, Srbija hoće angažovanu i aktivnu politiku na Kosovu, otvarajući direktan demokratski dijalog sa albanskim institucijama i predstavnicima albanskog naroda", dodao je Tadić.

strana 1 od 104 idi na stranu