Zajednička komisija za učlanjenje SCG u STO

Izvor: B92

Petak, 28.11.2003.

22:32

Default images
Forum ministara za ekonomske odnose sa inostranstvom i finansije vlada Srbije i Crne Gore odlučio je u petak uveče u Podgorici da se formira zajednička komisija za učlanjenje Srbije i Crne Gore u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO). Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom SCG Branko Lukovac rekao je novinarima nakon sastanka da su dogovoreni sastav, zadaci i struktura komisije, čiji bi prvi sastanak trebalo da bude održan u prvom kvartalu 2004. godine. Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se naredne sedmice vlade Srbije i Crne Gore upoznaju sa Poslovnikom o radu Carinske kancelarije SCG i da se usaglasi pitanje korišćenja zajedničkog pečata te Kancelarije kako bi se stvorili uslovi da se ispoštuje dio Akcionog plana, koji se tiče tog mehanizma.

Lukovac je rekao da će se naredne nedelje sastati ministri poljoprivrede Srbije i Crne Gore kako bi razmotrili moguće korake, na osnovu kojih bi Forum ministara predložio Evropskoj komisije tokom decembra konsultacije u vezi sa prelevmanima i carinama za 56 poljoprivrednih proizvoda. "Tada bi se stvorili preduslovi da Studija o izvodljivosti ima pozitivan zaključak", rekao je ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom SCG. "Dogovoreno je da se formiraju organizacioni odbori zajedničke akcije sa Ministarstvom trgovine SAD u februaru iduće godine, koja treba da afirmiše američke investicije u SCG", rekao je Lukovac i najavio da će se u maju naredne godine održati "Nedelja privrede SCG u Francuskoj". Sastanku u Podgorici prisustvovali su ministri za ekonomske odnose sa inostranstvom Srbije i Crne Gore Goran Pitić i Slavica Milačić, ministri finansija Srbije i Crne Gore Božidar Đelić i Miroslav Ivanišević, te direktor Savjeta Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: