Advokat Zvezdana Jovanovića tražiće rekonstrukciju ubistva Đinđića

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2003.

12:33

Default images

Nenad Vukasović, advokat Zvezdana Jovanovića, optuženog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, rekao je da je više svedoka u istražnom postupku izjavilo da su u vreme ubistva čuli tri hica, te da će na glavnom pretresu tražiti rekonstrukciju atentata. Vukasović je u intervjuu beogradskom dnevniku Večernje novosti od nedelje rekao da pojavljivanje trećeg metka, kao i činjenica da nedostaju dva svedoka - Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, koji su ubijeni prilikom pokušaja hapšenja - stavlja u pitanje optužnicu za ubistvo kao i odgovornost njegovog klijenta Jovanovića. "Da smo bili u prilici da saslušamo ta dva ključna svedoka, s obzirom na to da je Legija u bekstvu, verujem da bi optužnica bila postavljena možda u sasvim drugom pravcu", rekao je Vukasović i dodao da je "amaterska, najblaže rečeno, tvrdnja da su Spasojević i Luković ubijeni prilikom pokušaja hapšenja".

Vukasović je najavio da će tražiti da se suđenje za ubistvo premijera Đinđića izdvoji u poseban proces. "Paradoksalno je to što optužnica ima 41 stranu, a samo se nekoliko stranica odnosi na ubistvo Zorana Đinđića, dok se ostalo bavi drugim krivičnim delima, ali ni jedno od njih nije vezano za Zvezdana Jovanovića. Sve je strpano u isti lonac", rekao je Vukasović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: