Nema produzenja roka za zalbu Tuzilstva

Izvor: B92

Petak, 28.06.2002.

23:19

Default images
Nikola Sainovic i Dragoljub Ojdanic ostaju u pritvoru bar do 9. jula, za kada je predvidjen nastavak procedure pred Haskim tribunalom za njihovo privremeno pustanje na slobodu, javlja specijalan izvestac radija B92 iz Haga Ljubica Gojgic. Panel sudija odbio je zahtev Tuzilastva da se procedura oko ulaganja zalbe na prvostepenu odluku o privremenom oslobadjanju Sainovica i Ojdanica odlozi. Tuzilastvo i odbrana duzni su da najkasnije do 5. jula dostave odgovarajucu dokumentaciju, koju je Registar duzan da prevede na sluzbene jezike Tribunala do 9. jula. Ocekuje se da ce se ubrzo posle toga sastati trojica sudija Zalbenog veca i odlucivati najpre o tome da li ce Tuzilastvu uopste biti odobreno da se zali na prvostepenu presudu. Vec na ovoj instanci moze biti potvrdjena odluka sudija Meja, Robinsona i Kvona, da Ojdanic i Sainovic budu privremeno pusteni na slobodu. U protivnom, ukoliko zalba Tuzilastva bude usvojena, zasedace Zalbeno vece u punom sastavu, cini ga 5 sudija, koje ce doneti konacnu odluku o tome da li bivsi jugoslovenski funkcioneri ostaju u pritvoru u Seveningenu ili putuju kuci do pocetka sudjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: