NOVA IZBORNA KOALICIJA

Izvor: B92

Petak, 01.12.2000.

16:10

Default images
Stranka srpskog jedinstva, Partija srpskog progresa, Seljacka stranka Srbije i Ujedinjena penzionerska stranka, formirale su izbornu koaliciju. Osnovni cilj nam je zastita srpskih nacionalnih interesa, rekao je na konferenciji za novinare predsednik SSJ, Borislav Pelevic. "Do dogovora smo dosli vrlo lako jer su programi ovih stranaka vrlo slicni", rekao je Pelevic i dodao da ocekuje siguran ulazak ove koalicije u parlament, prenosi B92. Kao osnovne tacke koalicionog programa Pelevic je naveo: "Za nas je vazno da nasa zemlja bude oslobodjena, da oslobodimo Srbiju, da Kosovo i Metohija postanu integralni deo Srbije i Jugoslavije kakav je uvek bio, da se odrzi zajednica Srbije i Crne Gore, da Vojvodina ostane u sastavu Srbije i SRJ, mi zelimo da se clan 1. Ustava Srbije promeni i da on ne glasi da je Srbija drzava gradjana Srbije, vec da je drzava srpskog naroda i svih drugih nacionalnih manjina koje zele da na ravnopravnim osnovama zive sa vecinskim srpskim narodom i zelimo da jednog dana, kad se za to steknu medjunarodni uslovi, RS bude u sastavu srpskih zemalja". Predsednik Partije srpskog progresa, Miodrag Vujovic, inace vlasnik televizije Palma, na tvrdnju da ce novoformirana koalicija biti u znacajnoj prednosti prilikom predstavljanja na njegovoj televiziji, odgovara: "Partija srpskog progresa je odmah po osnivanju sa TV Palmom zakljucila ugovor o poslovnoj saradnji, to je vec objavljeno, u ovom trenutku TV Palma kreditira PSP i to nije nikakva demagogija jer izmedju TV Palma i PSP postoji samo jedan znak jednakosti, a to sam ja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: