PARALELNI IZBORI

Izvor: B92

Petak, 14.07.2000.

21:21

Default images
Srpska nacionalna skupstina Kosova i Metohije, donela je, na danasnjoj sednici u Zvecanu, odluku o raspisivanju izbora za organe ove skupstine - bliske vlastima u Beogradu, javlja dopisnik Radija B2-92 iz Pristine. Konstituisanje opstinskih odbora trebalo bi da se okonca do 1. septembra, a izborna skupstina SNS-a do 28. septembra ove godine. Predsednik Srpske nacionalne skupstine Kosova Zivojin Mitrovic rekao je na ovoj sednici da kosovski Srbi nece prihvatiti ni popis ni lokalne izbore koje organizuje sef misije UN Bernar Kusner, sve dok se ne obezbedi povratak svih prognanih Srba i Crnogoraca. "Prihvatanjem potpisa u ovakvim uslovima znacilo bi prisatajanje na etnicko ciscenje", rekao je Mitrovic.

U radu skupstine ucestvovali su i sef jugoslovenskog komiteta za saradnju sa UNMIK-om Stanimir Vukicevic,predsednik Privremenog izvrsnog veca Kosova Zoran Andjelkovic i celnik kosovskog Socijalisticke partije Srbije Zivorad Igic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: