NORVESKA VLADA ODOBRILA POMOC ZA 12 GRADOVA U SRBIJI

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2000.

22:22

Default images
Gradonacelnik Nisa i zamjenik predsednika Demokratske stranke Zoran Zivkovic izjavio je da je norveska Vlada odobrila novih 637.000 njemackih maraka pomoci za 12 gradova u Srbiji. "Nis je dobio 80 000 nemackih maraka koje ce upotrebiti za kupovinu kontejnera i korpi za smece" - rekao je Zivkovic agenciji SRNA i izrazio zadovoljstvo zbog primljene pomoci. Isticuci da je Norveska vlada do sada bila efikasna u davanju pomoci, Zivkovic je izrazio ocekivanja da ce ona biti uzor vladama drugih zemalja EU. "U Norveskoj je protekla dva dana boravilo 12 gradonacelnika iz isto toliko gradova Srbije, koji su i do sada primali pomoc Norveske vlade, putem njihove ambasade u Beogradu" - rekao je on.

Sef norveske diplomatije Turbjern Jagland najavio je moguce ublazavanje sankcija protiv Beograda, isticuci podrsku svim akcijama opozicije. "Vreme je da se procene efekti sankcija i postavili smo to pitanje Evropskoj uniji i SAD", rekao je Jagland posle sastanka sa zvanicnicima dvanaest gradova Srbije u kojima je na vlasti opozicija. Medjutim, Oslo nece sankcije unilateralno ublaziti. Norveska je za skolske i zdravstvene sluzbe u jugoslovenskim gradovima, u kojima je na vlasti opozicija, izdvojio oko 366.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: