Musliju: Albanci i Srbi mogu da zive zajedno

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2002.

15:42

Default images

Predsednik Pokreta za demokratski prosperitet Jonuz Musliju izjavio je da Srbi i Albanci u Bujanovcu mogu da zive zajedno, i da albanska vecina u tom gradu nikoga ne treba da plasi, "jer demokratija podrzumeva da vecina osvaja vlast". "Oruzani sukobi u presevskoj dolini od 20. maja prosle godine su proslost i pred nama je vreme prosperiteta i borbe za dobrobit svih gradjana na ovom podrucju. Albanci mogu ziveti zajedno u Bujanovcu i ne vidim nijedan razlog za strah Srba ili bilo kakvu propagandu za njihovo iseljavanje iz opstine Bujanovac, jer svako ima pravo da zivi na svojoj zemlji", rekao je Musliju u subotu za televiziju "Palma plus".

Musliju, koji je bio i politicki lider rasformirane Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje, rekao je da ce albanski poslanici u Skupstini opstine Bujanovac zalagati za ravnopravnost jezika u toj opstini. Prema njegovim recima, to znaci da pored srpskog, sluzbeni jezik mora da bude i albanski, zatim pravo na zastavu, "jer svaki narod ima pravo na svoju zastavu, kao i za resavanje osnovnih ekonomskih problema".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: