MICUNOVIC NAJAVLJUJE RAZGOVORE DOS – SNP U TOKU PRAZNIKA

Izvor: B92

Subota, 27.04.2002.

20:00

Default images
Oba veca jugoslovenskog parlamenta pocela su prosle sedmice sednicu posvecenu sporazumu o preuredjenju odnosa u federaciji, ali je ona, posle uvodnog izlaganja predsednika SRJ Vojislava Kostunice, prekinuta na zahtev SNP-a. Predsednik Veca gradjana u Saveznoj skupstini Dragoljub Micunovic u petak je izjavio da ce inicirati hitne razgovore DOS-a i crnogorske koalicije "Zajedno za Jugoslaviju", kako bi sporazum bio realizovan. Micunovic je rekao da ce predloziti da ti razgovori budu odrzani sto pre, mozda i u toku prvomajskih praznika. "Moramo da preciziramo, ali istovrememno moramo i da postujemo neki tajming. Mislim da je neophodno da se sastanu predstavnici DOS-a i koalicije 'Zakjedno za Jugoslaviju', i da se dogovore o tome kakve ce stavove ta koalicija u celini zauzimati u ovoj ustavnoj komisiji. To je jako vazno, da tamo ne bi doslo opet do velikih debata, i to je mesto gde mozemo da definisemo stavove koji se pre svega ticu direktnih izbora za skupstinu i, naravno, usvajanja oko skupstine", rekao je Micunovic. Zamenik sefa poslanicke grupe SNP-a u Vecu gradjana Savezne skupstine Vojislav Lalosevic, medjutim, kaze da ce Socijalisticka narodna partija Crne Gore i DOS razgovarati o usvajanju sporazuma o preuredjenju odnosa u federaciji tek posto Skupstina Crne Gore usvoji zakljucke o tom dokumentu. U razgovoru sa novinarima, Lalosevic je odbacio tvrdnje da njegova stranka odugovlaci sa procesom usvajanja sporazuma. "Nema zatezanja, pogotovo sto su gospoda iz dela vladajucih stranaka, pogotovo nasih koalicionih partnera iz DSS-a i DOS-a ukazali da buduci posalnici ovog doma saveznog parlamenta moraju biti izabrani na neposredan nacin", smatra on.

Jedan od lidera DOS-a Miodrag Isakov ima, medjutim, svoje objasnjenje zbog cega SNP oteze. "Moramo se potruditi vise da se nadje kompromis, jer sve to sto oni rade u krajnjoj liniji je smisljeno na njihovo osvajanje vlasti u Crnoj Gori, dakle zbog njihovih lokalnih interesa, a ni tu vlast ako osvoje u Crnoj Gori, oni nece moci da obavljaju kako valja bez podrske i pomoci iz Evrope", upozorio je Isakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: