Haiti: Pronađeno 170 000 tela

Predsednik Haitija Rene Preval izjavio je da je oko 170 000 tela žrtava zemljotresa pronađeno ispod ruševina.

Izvor: Beta

Sreda, 27.01.2010.

23:28

Default images

"Mnogo napora je uloženo za 15 dana. Spasilačke ekipe su izvukle 170.000 tela ispod ruševina i sa ulica...", rekao je Preval na konferenciji za novinare. Vlasti Haitija su nedavno navele da su očekivale da je 150.000 osoba poginulo u snažnom zemljotresu koji je pogodio Haiti.

Međunarodni monetarni fond saopštio je večeras da će do kraja nedelje poslati 114 miliona dolara Haitiju, što je najveća suma upućena Haitiju posle potresa.

Zemljotres odložio izbore

Izbori zakazani za 28. februar biće odloženi zbog posledica razornog zemljotresa, saopštio je predsednik Haitija Rene Preval.

"Predizborna kampanja trebalo je da počne sutra, ali se, iz očiglednih razloga, to neće desiti", rekao je predsednik Preval u intervjuu Rojtersu i dodao da za sada nije određen novi datum održavanja izbora.

Kancelarije Izbornog saveta srušene su u zemljotresu 12. januara, članovi Ujedinjenih nacija koji su u njemu radili su poginuli, a izborni materijal nestao je pod ruševinama, dodao je predsednik Haitija.

"Iz ljudskih i tehničkih razloga, očigledno je da izborni proces neće moći da se odvija kao što smo planirali. Sada sa različitim stranama moramo da se dogovorimo o sledećim koracima", dodao je Preval.

Preval je rekao i da neće tražiti produženje svog mandata posle planiranog završetka 11. februara 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: