EPS spreman za hladnije vreme

EPS je saopštio da je spreman za novi ledeni talas koji je najavljen za naredne dve sedmice i istakao da će obezbediti dovoljno struje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2010.

12:17

Default images

Potrošnja na teritoriji cele Srbije približila se nivou od oko 150 miliona kilovat-sati dnevno. Narednih dana se očekuje dalji rast i procenjuje da je moguće prebacivanje svih dosadašnjih rekorda u potrošnji i približavanje granici od 160 miliona kilovat-časova, navodi se u saopštenju.

Prema proceni EPS-a, u tom periodu su mogući kvarovi na distributivnoj mreži i kratkotrajni prekidi u snabdevanju, jer mreža
nije građena za opterećenja koja su posledica grejanja na struju.

Kvarove će otklanjati distribucije, uz povećan broj dežurnih ekipa.

EPS ističe da je potrošnja struje sve veća zbog dispariteta cena energenata, iako u Srbiji ima dovoljno energenata i ne postoji gasna kriza.

Na teritoriji Vojvodine, gde je gasifikovano oko 200.000 domaćinstava, navodi se u saopštenju, nema nikakve razlike u potrošnji električne energije radnim danom i nedeljom.

"Potrošnja je svakog dana na nivou od oko 30 miliona kilovat-sati. To su rekordne potrošnje u Vojvodini, koje pokazuju da mnoga domaćinstva, umesto gasa za grejanje koriste električnu energiju", dodaje se u saopštenju EPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: