Kuršumlija: Treći dan blokade puta

Radnici drvnog kombinata "Kopaonik" i modne konfekcije "7. jul" iz Kuršumlije nastavili su i treći dan blokadu magistralnog puta Niš-Priština.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2010.

15:34

Default images

Radnicima ta dva privatizovana preduzeća, koji zahtevaju isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i pokretanje proizvodnje, noć su proveli na toj magistrali i jutros su im se ponovo pridružili predstavnici lokalne samouprave i zaposleni u dečjem vrtiću "Sunce" i drugim preduzećima.

Privatni preduzetnici su, pored hrane i sokova, dopremili i slamu na kojoj će radnici narednih noći spavati, kao i kazan za pripremu hrane.

Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević kazao je da se radnicima od predstavnika vlade još niko nije obratio i upozorio da protesti u Kuršumliji mogu dobiti veće razmere i proširiti se i na druge gradove.

"Vlada Srbije se ne oglašava jer misli da će radnici prekinuti protest. Međutim, time mogu napraviti još veći problem, jer se protesti mogu proširiti širom Srbije. Ovaj problem mora što hitnije da se reši, jer ovde ima mnogo radnika čije je zdravstveno stanje već narušeno, a oni danonoćno sede na asfaltu", rekao je Milošević.

U organizaciji Sindikata osnovnih i srednjih škola u Kuršumliji, večeras će se okupljenima na ovom putu u znak podrške pridružiti nastavnici i profesori, kao i svi zaposleni u školama, saopštili su predstavnici sindikata Osnovne škole "Drinka Pavlović".

Sa obe strane blokiranog magistralnog puta Niš-Priština formirane su kilometarske kolone šlepera, kamiona i putničkih automobila, koji čekaju prelazak na Kosovo ili sa Kosova u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: