Italija: Još šest žrtava H1N1

U Italiji je prijavljeno šest novih smrtnih slučajeva od novog gripa, čime je ukupan broj umrlih od tog virusa porastao na 54.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2009.

01:11

Default images

Svih šest smrtnih slučajeva su među osobama koje su već patile od drugih ozbliljnih bolesti, navodi agencija Ansa. Kampanja, oblast oko Napulja, i dalje je najviše pogođena ovim virusom u Italiji. Od danas prijavljenih smrtnih slučajeva, četiri je iz te oblasti gde je ukupno do sada od novog gripa umrlo 22 ljudi.

Prva žrtva od gripa prijavljena je u Pijemontu, na severu Italije, gde je jedan 67-godišnji penzioner umro u Novari, dok je u Umbriji, u centru Italije, jedna žena od 48 godina koja je patila od teških respiratornih problema, umrla u petak.

Italija ima program vakcina kojim treba da se obuhvati 40 odsto stanovništva do početka 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: