Sreda, 04.11.2009.

08:49

Amandmani LSV-a na nadležnosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine usvojila je amandmane bez kojih će Nacrt zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine za tu stranku biti neprihvatljiv.

Izvor: B92

Default images

Liga socijaldemokrata Vojvodine u amandmanima, između ostalog, insistira na tome da se nadležnost i druga pitanja od značaja za položaj Vojvodine uređena ovim zakonom ne mogu smanjivati odredbama drugih republičkih zakona.

"Naš zahtev je i da se za eventualnu promenu teritorije AP Vojvodine mora raspisati referendum na kojem mora učestvovati 50 odsto plus jedan birača sa teritorije Vojvodine da bi taj predlog bio usvojen", rekao je gostujući u "Kažiprstu" B92 lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Prema njegovim rečima, vrlo važno je i pitanje vojvođanske imovine.

"U Statutu se navode javna preduzeća, a u predlogu zakona ne, što je nama vrlo važno. I naravno, jedno principijelno pitanje, a to je pitanje statusa Novog Sada, da li je Novi Sad glavni grad ili tek sedište vojvođanske administracije", rekao je Čanak.

Povodom sednice Skupštine Vojvodine, koja je zakazana za subotu, 8. novembra, predsednik LSV je rekao da je ta stranka o vojvođanskom statutu već glasala i da zato "nema potrebe da učestvuje".

Čanak je najavio da će predstavnici LSV otići na sednicu parlamenta Srbije, posvećenu pitanjima Vojvodine, ali da, ako nijedan od zahteva LSV ne bude usvojen, neće u tome učestvovati, nego da će "izaći".

Predsednik LSV-a je naveo da je za LSV najvažniji proces demokratizacije Srbije, čiji je neodvojivi deo decentralizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

20 h

Podeli: