Fejt podržao uspostavljanje carine

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt rekao je da podržava uspostavljanje pune carinske kontrole širom Kosova.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

14:43

Default images

"Specijalni predstavnik EU u potpunosti podržava posao koji je preduzela misija EU na Kosovu da održi svoje neometano prisustvo na kapijama 1 i 31 na severu Kosova od 9. decembra 2008. godine", navodi se u saopštenju iz Fejtovog kabineta.

Prelazi 1 i 31 su Jarinje, odnosno Brnjak na severu Kosova, koje su nakon proglašenja nezavisnosti Kosova spalili lokalni Srbi, navodeći da neće dozvoliti uspostavljanje carine "nepostojeće države" prema Srbiji.

Na tim prelazima Euleks je 9. decembra 2008. godine pooštrio kontrolu robe, uz oštro protivljenje lokalnih samouprava.

Fejt je naveo da je Euleks "posvećen tome da Kosovo postane jedinstvena carinska oblast".

"Euleks pruža pomoć vlastima Kosova u omogućavanju carinskih kontrola i efikasne naplate prihoda od poreza širom Kosova u skladu sa standardima Evropske unije i najboljim praksama. U skladu sa svojim mandatom Euleks je posvećen daljem poboljšanju rada carina širom Kosova, i uspostavljanju potpune carinske kontrole na kapijama 1 i 31, kako bi se poboljšala naplata prihoda i sprečilo krijumčarenje robe i izbegavanje plaćanja poreza", naveo je Fejt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: