Oli Ren: Razmišljati evropski

Evropski komesar Oli Ren želi konačno rešenje hrvatsko-slovenačkog spora i očekuje da se razmišlja "više evropski i manje balkanski".

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

10:08

Default images

Ren je potvrdio da će se u ponedeljak ponovo susresti sa slovenačkim i hrvatskim šefovima diplomatije, povodom zastoja Hrvatske u pregovorima o pristupanju EU, prenosi slovenački portal 24ur.com.

Ren je rekao i da se Evropska komisija već pola godine trudi da pronađe rešenje za slovenačko-hrvatski pogranični spor i ukine blokadu hrvatskih pregovora sa EU, dodajući da je krajnje vreme da se taj proces okonča.

"Na to ne smemo da gledamo na stari balkanski način, kao na igru u kojoj je korist jedne strane gubitak za drugu, već u pravom evropskom duhu, kao na situaciju u kojoj su obe strane pobednice", rekao je Ren koji se nada da će takvo razmišljanje prevladati i da će uskoro biti moguće da se pronađe rešenje.

"Nema smisla da odustanemo sada, kada smo tako blizu rešenja", rekao je Ren, u Briselu, nakon susreta sa šefom diplomatije Srbije Vukom Jeremićem, najavivši novi krug pregovora u Luksemburgu, kome će, pored slovenačkog i hrvatskog šefa diplomatije, prisustvovati i predstavnici predsedavajuće trojke EU - Francuske, Češke i Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: