CG: Banke nisu pred kolapsom

Centralna banka Crne Gore demantovala je informacije da je MMF u svom izvještaju ocenio da je crnogorski bankarski sistem "pred kolapsom".

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2009.

01:51

Default images

"Nigde u izveštaju Međunarodnog monetarnog fonda nije pomenuto da su banke u Crnoj Gori pred kolapsom", saopštila je Centralna banka. Reč je o izveštaju MMF-a koji su sačinili eksperti te institucije posle posete Crnoj Gori u decembru 2008. godine.

Centralna banka je navela da je MMF pohvalio tu instituciju zato što je "proaktivno reagovala pooštravanjem regulative" koja je pomogla da ojača otpornost banaka na posledice svetske finansijske krize.

Prema navodima Centralne banke Crne Gore, u izveštaju MMF-a je na više mesta konstatovano da je Crna Gora "vrlo spremno" reagovala na izazove krize.

MMF je podržao politiku Centralne banke u održavanju i jačanju stabilnosti bankarskog sistema, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: