Zagađivanje kao prevara

Tri muškarca uhapšena su zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu zagađivali životnu sredinu, saopštila je policija u Čačku.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

16:48

Default images

Oni su deo šestočlane grupe koja se tereti za nepropisno skladištenje štetnih materijala. Uhapšeni se sumnjiče da su burad i kanistere sa kancerogenim materijalima iznosili iz fabrike "Zvezda Helios" i skladištili ih kod seljaka.

Otpad se prosipao po njivama u slivu reke Gruže, koja se uliva u jezero iz kog Kragujevac dobija vodu.

Vođa grupe je Žarko Pijanović, menadžer za zaštitu životne sredine u Industriji boja i lakova "Zvezda Helios" u Gornjem Milanovcu. Sa njim su sarađivali Miroslav Lukić i Radoljub Luković, bivši radnici te fabrike.

Fabriku "Zvezda Helios" propisno skladištenje godišnje bi koštalo nekoliko miliona evra, navodi se u saopštenju policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: