Više od 50 povređenih u Bangkoku

51 osoba je povređena u nekoliko eksplozija u Bangkoku, gde više hiljada simpatizera opozicione Narodne alijanse od avgustra traži ostavku premijera.

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2008.

09:20

Default images

Prva eskplozija dogodila se u kabinetu premijera koji demonstranti drže pod blokadom još od avgusta. Lider opozicione alijanse Surijasai Katasila okrivio je vladine simpatizere za napad, koji je usledio nekoliko sati pošto su demonstranti pojačali kontrolu nad međunarodnim aerodromom "Suvarnabumi" u Bangkoku i napali policijske punktove.

Blokada aerodroma, organizovana da bi se premijer primorao da podnese ostavku, paralisala je vazdušni saobraćaj i proširila glasine o vojnom udaru.

Preko ovog aerodroma na jugoistoku Bangkoka godišnje u Tajland dođe oko 14,5 miliona putnika, odnosno 125.000 dnevno, i njegovo duže zatvaranje ugrozilo bi turizam koji je jedna od najprofitabilnijih privrednih grana Tajlanda.

Pripadnici opozicione alijanse kažu da neće odblokirati aerodrom dok premijer ne preda vlast. Premijer uzvraća da neće podneti ostavku.

Politička kriza koja potresa Tajland već tri godine, pogoršana je otkako je Narodna alijansa u ponedeljak započela "finalnu bitku" za rušenje vlade koju optužuje da je pion bivšeg lidera Taksina Šinavatre, svrgnutog u puču 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: