Demonstranti zauzeli aerodrom

Međunarodni aerodrom u Bangkoku zatvoren je večeras pošto su antivladini demonstranti zauzeli glavni terminal, saopštile su aerodromske vlasti.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 25.11.2008.

18:00

Default images

Aerodrom Suvarnabumi zatvoren je na neodređeno vreme, a o tome su obaveštene aviokompanije. Letovi su preusmereni na aerodrome Čijang Mai, na severu, Puket, na jugu i na druge. Protivnici tajlandske vlade prethodno su otvorili vatru na grupu građana naklonjenih vladi, javila je državna televizija.

Na snimku, objavljenom na kanalu TPBS, prikazana su najmanje dvojica stražara, pripadnika antivladine Narodne alijanse za demokratiju (PAD), kako iz revolvera pucaju na simpatizere tajlandske vlade.

Demonstranti su opkolili stari aerodrom Don Muang severno od Bangkoka, odakle ministri rukovode zemljom od avgusta, kada su pripadnici PAD-a zauzeli sedište vlade, preneo je Rojters.

"Vreme je da napravimo jasan izbor između dobra i zla, između lojalnih i izdajnika," rekao je lider PAD-a Somsak Kosaisuk, pred oko 10.000 demonstranata, koji su uzvikivali antivladine parole.

Domaći letovi s aerodroma odvijaju se normalno, kao i ostale saobraćajne službe, uprkos tome što su sindikati u javnom sektoru pozvali na štrajk u znak podrške PAD-u.

Pripadnici PAD-a, koji su svoje ovonedeljne akcije nazvali "konačnom bitkom", primorali su vladu da za sledeću nedelju odloži zasedanje parlamenta, na kojem treba da budu usvojeni međunarodni sporazumi za regionalni samit sredinom decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: