Krasić: Nikolić pomaže Hagu

Funkcioner radikala Zoran Krasić optužio je Tomislava Nikolića da pomaže haškom tužilaštvu da nametne branioca lideru SRS-a Vojislavu Šešelju.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2008.

00:16

Default images

Krasić, koji je šef pravnog tima za odbranu Šešelja, rekao je da bivši zamenik predsednika radikala "ide po svim tačkama zahteva tužilaštva da se Vojislavu Šešelju nametne branilac". On je na konferenciji za štampu u sedištu SRS rekao da je Nikolić objavio navodne transkripte svog razgovora sa Šešeljom da bi pomogao tužilaštvu da lideru radikala nametne branioca.

Prema Krasiću, nakon nametanja branioca Šešelju haško tužilaštvo bi "u tišini završilo posao".

Krasić smatra da Nikolić "ispunjava naloge Borisa Tadića", kao i da se Tadić nadao da će Nikolić biti "kamenčić u cipeli Srpske radikalne stranke".

"Kamenčić ima da poraste i da udavi Borisa Tadića", dodao je Krasić.

Na pitanje o mandatima Nikolićeve poslaničke grupe "Napred Srbijo", Krasić je rekao da "Boris Tadić mora da vrati mandate" Srpskoj radikalnoj stranci.

Krasić je dodao i da su članovi pravnog tima za odbranu Šešelja u četvrtak i petak u Hagu razgovarali sa liderom radikala o njegovoj odbrani.

Srpska partija socijalista u SRS-u

Srpska partija socijalista je na sednici Predsedništva donela jednoglasnu odluku da se integriše u Srpsku radikalnu stranku.

Kako se navodi u saopštenju Srpske partije socijalista, takva odluka je doneta na predlog predsednika stranke Siniše Vučinića.

"Žestoko ćemo se suprotstaviti svim onim snagama koje su nekad pripadale SRS-u, kao i drugima koji se budu, na bilo kakav način, suprotstavljali ideologiji srpskog nacionalizma i doktrini Vojislava Šešelja", rekao je Vučinić, a prenela informativna služba Srpske partije socijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: