Ponedeljak, 22.09.2008.

10:16

Vlada u četvrtak o veteranima

Vlada bi trebalo u četvrtak da raspravlja o obeštećenju veterana koji su učestvovali u sukobima na Kosovu, rekao je Meho Omerović.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Omerović, koji je predsednik skupštinskog odbora za rad, boračka i socijalna pitanja, na sednici tog odbora rekao je da je radna grupa koja se bavi zahtevima rezervista završila posao i zaključak o načinu obeštećenja vojnih veterana naći će se na sednici Vlade Srbije u četvrtak.

Rezervisti iz 20 opština sa juga Srbije traže isplatu razlike u dnevnicama za učešće u ratu na Kosovu i Metohiji 1999. godine na način na koji je to već urađeno kada je reč o njihovim kolegama u Topličkom kraju.

Peti dan štrajka glađu veterana

Sedmorica vojnih veterana nekadašnje Treće armijske oblasti nastavili su i peti dan štrajk glađu ispred zgrade Vlade Srbije.

Oni štrajkuju zbog neisplaćenih razlika u ratnim dnevnicama tokom boravka na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Kako je Tanjugu rekao lider kruševačkih rezervista Velimir Milošević, on i njegov saborac iz Niša Rodoljub Vuković se, nakon primljene infuzije u Urgentnom centru, osećaju bolje.

Milošević je rekao da je Vuković, koje je ranije imao problema sa srcem, sinoć zbog dodatnih pregleda bio na Urgentnom centru.

Njihovi saborci, koji su došli tokom noći, doneli su šatore i oni su razapeti u parku ispod zgrade Vlade, rekao je Milošević i dodao da očekuju da ih danas primi premijer Mirko Cvetković, kako bi se, kako je naveo, ova agonija jednom završila.

Sedmorica veterana započeli su štrajk glađu u četvrtak pošto su dobili informaciju da je njihov zahtev o isplati razlike u dnevnicama skinut sa dnevnog reda sednice Vlade.

Oni traže da im se isplati razlika u dnevnicama za vreme boravka na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, i to na način kako je prethodna vlada to učila njihovim saborcima iz Topoličkog okruga.

Topličani su tada dobili u proseku po 200.000 dinara, a novac im je isplaćen u šest mesečnih rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: