Sabotaže na francuskoj železnici

na prugama u Francuskoj zabeležene sabotaže, osmog dana štrajka železničara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.11.2007.

12:57

Default images

Početak 8. dana štrajka železničara i zaposlenih u gradskom saobraćaju u Francuskoj, koji je danas manjeg intenziteta jer se očekuju pregovori sindikata i Vlade, obeležile su sabotaže na linijima brzog voza. Direkcija železnice saopštila je jutros da je na nekim linijama konstatovala "organizovane akcije sabotaže" s ciljem da se spreči ponovno uspostavljanje saobraćaja.

Na pojedinim linijama TŽV-a prekinute su električne instalacije, a na delu mreže podmetnut je požar na sistemima signalizacije, koji je izazvao veliku štetu, saopštila je železnica.

Sindikati, koji u toku dana treba da sednu za pregovarački sto s Vladom, oštro su kritikovali sabotaže, koje slabe njihovu poziciju jer pokazuju nejedinstvo sindikalnih vođa i članstva.

Na zahteve železničara nafovezali su se zahtevi zaposlenih u poštama, bolnicama, školama, državnoj administraciji, koji su održali jednodnevni štrajk tražeći povećanje plata, odnosno povećanje kupovne moći i povlačenje reforme koja predviđa ukidanje radnih mesta u državnoj službi.

Predsednik Nikola Sarkozi juče se prvi put jasno oglasio od početka štrajka. Najavio je konkretne predloge u narednim danima za povećanje životnog standarda građana i rekao da neće odustati od reformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: