Četvrtak, 14.06.2001.

17:41

PENZIONISANO 50 GENERALA

Izvor: B92

Default images
Od 31. decembra 2.000. do 16. juna 2001. penzionisano je 50 generala i admirala u skladu sa zakonom, saopstio je Generalstab Vojske Jugoslavije povodom pisanja stampe o smenama u vojnom vrhu. Na predlog nacelnika generalstaba, general-pukovnika Nebojse Pavkovica, predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica do kraja maja penzionisao je 29 generala i admirala, a povodom 16. juna, Dana Vojske Jugoslavije, ukazom jugoslovenskog predsednika penzionisan je jos 21 general, naglasava u saopstenju Informativna sluzba Generalstaba VJ. Broj generala u VJ je 0,7 odsto od broja oficira, a taj broj u savremenim armijama sveta izmedju 0,5 i 1,7 odsto, istice se u saopstenju i dodaje da VJ ne objavljuje podatke o penzionisanju u medijima, jer to nije primereno nijednoj od drzavnih organizacija. Penzionisanje generala u skladu je s potrebama VJ i najnovijim formacijskim resenjima koja se uklapaju u viziju reorganizacije vojske u modernu, brojno manju i efiksanu oruzanu snagu, kaze se u saopstenju Generalstaba VJ, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: