Rezervisti u Prokuplju protestuju

Hiljadu vojnih rezervista iz pet gradova južne Srbije najavilo blokade saobraćajnica i eskalaciju protesta širom Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 28.09.2007.

09:26

Default images

Oni su se danas okupili na protestu u centru Prokuplja i traže da do utorka budu ispunjeni njihovi zahtevi. Rezervisti traže isplatu dnevnica za vreme provedeno na frontu tokom rata 1999.

Predsednik Štrajkačkog odbora rezervista za južnu Srbiju Dejan Milošević izjavio je da predstavnici štrajkača nisu zadovoljni angažovanjem državnih organa na rešavanju njihovih problema, pa će nastaviti štrajk glađu u svim gradovima na jugu Srbije.

Prema njegovim rečima, od utorka će u znak protesta organizovati blokade saobraćajnica u celom niškom regionu i štrajk glađu u svim gradovima tog dela Srbije.

"Ministar odbrane Dragan Šutanovac je rekao da će pravda biti zadovoljena, ali mi time nismo zadovoljni jer ona je i sada na našoj strani", rekao je Milošević.

On je dodao da, ako je 360 rezervista po tužbama ostvarilo pravo na ratne dnevnice od 500.000 do milion dinara samo iz Kuršumlije i isto toliko njih u opštini Prokuplje, Blace, Leskovac, Kruševac, Gadžin Han i drugim mestima, znači da nema zakonske prepreke da i ostalim rezervistima budu isplaćene ratne dnevnice.

On je rekao da sumnja u tvrdnje zvaničnika da je u sudovima došlo do zloupotreba i da su dnevnice nezakonito isplaćivane.

Privremeno obustavljen štrajk glađu

Rezervisti u Kuršumliji, koji su zbog istog problema štrajkovali glađu 17 dana, danas su prekinuli taj štrajk zbog lošeg zdravstvenog stanja pojedinaca. Oni su, međutim, nastavili protest i ostali u zgradi SO Kuršumlija.

Vojni rezervisti iz Kuršumlije prethodne dve nedelje su štrajkovali glađu u zgradi opštine Kuršumlija zbog neisplaćenih dnevnica za vreme koje su proveli kao pripadnici rezervnog vojnog sastava na Kosovu.

Štrajkački odbor je kasno sinoć, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja većeg broja rezervista u štrajku, odlučio da privremeno obustavi štrajk glađu.

"Zdravstveno stanje većeg broja naših drugova je ozbiljno ugroženo, pa smo odlučili da privremeno obustavimo štrajk glađu. Međutim, ako nam u međuvremenu ne budu ispunjeni zahtevi, ponovo ćemo stupiti u štrajk glađu. Ovoga puta ići ćemo do kraja, do smrti", rekao je član štrajkačkog odbora rezervista u Kuršumliji Dragan Milenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: