ISTRAGA PROTIV MILOSEVICA MOZE DA UKLJUCI I RATNE ZLOCINE

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2001.

16:22

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic je rekao da bi policijska istraga o privrednoj korupciji protiv Slobodana Milosevica mogla da ukljuci i ratne zlocine. "Milosevic je koordinisao ratovima putem manipulacija u ekonomiji i prebacivanjem sredstava za placanje sluzbe bezbednosti", izjavio je Djindjic za "Vasington post" od utorka. Djindjic je napomenuo da je namera jugoslovenskih i srpskih vlasti da Milosevicu sudi u Beogradu, ali da njegova konacna sudbina ostaje "otvoreno pitanje". On je istakao da je tokom pregovora o predaji Slobodana Milosevica jugoslovenska Vlada odbila njegov zahtev da ne bude isporucen Haskom tribunalu.

Djindjic je izjavio i da ce Milosevic u roku od najduze dva meseca biti optuzen da je naredjivao ubistva licnih i politickih neprijatelja. Djindjic je ovo izjavio americkom dnevniku "Boston gloub", prenose beogradski mediji. Djindjic je rekao da je Rade Markovic, bivsi sef Miloseviceve tajne policije, poceo da saradjuje sa vlastima i da ce on Milosevica dovesti u vezu sa vise ubistava. Djindjic je dodao da ocekuje i da ce Miloseviceva supruga Mirjana biti takodje suocena sa optuzbama za ubistva, a da se sumnja da je u to bio umesan i njihov sin Marko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: