Dinkić: Imam rešenje za Kosovo

Mlađan Dinkić izjavio da je lično spreman da preuzme odgovornost za rešavanje problema Kosova, ako G17 dobije podršku na izborima.

Izvor: Beta

Utorak, 21.11.2006.

15:33

Default images

Predsednik G17 plus je tokom posete Prokuplju naglasio da ima "trajno kompromisno rešenje za rešavanje kosmetskog problema", a da se ono u osnovi oslanja na jačanje ekonomije, koja je uslov za dobru i stabilnu pregovaračku poziciju u stvaranju svih dogovora i pregovora sa svetom.

Prema tom rešenju, kako je rekao, obe strane bi bile zadovoljne, a Srbija bi zadržala suverenitet.

On je ponovio da je osnovni prioritet te stranke povećanje zaposlenosti i podizanje životnog standarda građana Srbije.

Dinkić je u Skupštini opštine Prokuplje danas prisustvovao potpisivanju ugovora između domaće kompanije "Maraks Grup", vlasnika Milutina Milosavljevića, i Agencije za strana ulaganja.

Potpisan je ugovor o dodeli 12 miliona evra bespovratnih sredstava za izgradnju fabrike hirurškog konca u tom mestu.

Prema rečima investitora, ta fabrika, jedinstvena u jugoistočnoj Evropi, zaposliće 230 radnika, a počeće, prema planu izgradnje, da radi krajem 2007. 

Kao partner u projektu pojavljuje se i nemačka firma "Birkmajer Projekt Gmbh", koja je ujedno i suvlasnik fabrike jer je ustupila licencu i uložiće u opremu oko 1,4 miliona evra.

U novoj fabrici proizvodiće se sedam miliona pojedinačnih pakovanja sterilnih hirurških konaca godišnje za domaće tržište, kao i za tržište Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: