NASTAVLJA SE STRAJK SKOLA U KRAGUJEVCU

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2001.

13:09

Default images
1259 zaposlenih u 23 kragujevacke skole nalazi se u strajku. U Kragujevackom odeljenju Ministrastva prosvete kazu da sa strajkacima nisu imali nikakve pregovore. Obustava rada trajace do ispunjenja zahteva Unije prosvetnih radnika Kragujevca koji se odnose na materijani polozaj radnika, kaze se u saopstenju Izvrsnog odbora Unije osnovnih i srednjih skola Kragujevca i naglasava da strajk koji je poceo 12. februara nema politicke motive. Nacelnik Odeljenja Ministarstva prosvete u Kragujevcu Pavle Milosavljevic izjavio je da su od 22 osnovne skole 14 u totalnom strajku, a da je nastava u 5 skola skracena na 30 minuta. "Zaposleni u 3 Osnovne skole nisu obustavili rad. Sedam srednjih skola u Kragujevcu ne radi, u 2 su casovi skraceni na 30 minuta. Ne strajkuju dve Specijalne i Muzicka skola", izjavio je Milosavljevic za ANEM. Milosavljevic naglasava da nema informaciju dokle ce trajati strajk i da nije imao nikakve pregovore sa Unijom sindikata prosvetnih radnika Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: