POCEO SKUP INVESTITORA U "HAJATU"

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2001.

16:46

Default images
U Beogradu je u cetvrtak poceo dvodnevni skup Saveta za biznis Pakta za stabilnost Jugoistocne Evrope, kojem pored predstavnika republicke i savezne vlade prisustvuje i blizu 100 domacih privrednika. Cilj skupa je da se podstaknu kontakti stranih invetstitora i domacih firmi u oblasti energetike, vodoprivrede, telekomunikacija, javnih radova i saobracaja. Pozdravljajuci skup, ispred organizatora i 60 biznismena iz Evrope, Amerike i Azije, koordinator Pakta za jugosticnu Evropu Bodo Hombah izneo je, kako je rekao, "sest dobrih razloga za investiranje u Jugoistocnu Evropu". To su, prema Hombahu, postizanje regionalne stabilnosti, konsolidacija demokratskih institucija, podsticanje antikorupcijskih procesa i stvaranje investicione klime, poboljsanje infrastrukture i liberalizacija trgovine medju drzavama unutar regiona. Hombah je, izmedju ostalog napomenuo da je ogromno interesovanje investitora od 5. oktobra. Gostima iz sveta i domacim privrednicima obratili su se i potpredsednik savezne vlade Miroljub Labus i srpski premijer Zoran Djindjic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

20 h

Podeli: