Timošenkova opozicija Juščenku

Bivša premijerka Julija Timošenko postala opozicija predsedniku Viktoru Juščenku, saborcu u ukrajinskoj "Narandžastoj revoluciji".

Izvor: B92

Subota, 10.09.2005.

11:23

Default images

"Danas smo u različitim timovima. Mislim da ova dva tima idu svaki svojim putem", rekla je u emocijama obojenom televizijskom obraćanju Timošenkova, koju je Juščenko prekjuče smenio sa dužnosti premijera, šest meseci posle postavljenja. Ona je, međutim, navela da to ne znači rat dve strane.

Popularnost Timošenkove i Juščenka je podjednaka, a za mnoge Ukrajince upravo je ona, s vatrenim govorima i elegantnim stilom, simbol prošlogodišnje "Narandžaste revolucije" u toj zemlji.

Ona je za svoj odlazak sa dužnosti premijera i za raspad koalicije okrivila krug ljudi oko predsednika. "Sigurna sam da to nije odluka predsednika, već njegovog tima", rekla je ona u programu koji je prenošen uživo. Timošenkova je imala teške reči i za Juščenka, a optužila ga je da se okrenuo protiv nje u korist svojih saradnika, koje je nazvala korumpiranim.

Timošenkova ima 41 poslanika u Parlamentu, što je manji broj od Juščenkovih 96, ali i dalje predstavlja značajnu snagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: