DJINDJIC: DINKIC TREBA DA POSTUJE KOALICIONI SPORAZUM

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2000.

21:17

Default images
Predsednik DS i jedan od lidera DOS-a Zoran Djindjic izjavio je u cetvrtak uvece za B92 da Mladjan Dinkic treba da postuje koalicioni sporazum koji je postignut na saveznom nivou. “Mi smo zbog imenovanja Dinkica bili spremni da raskinemo koaliciju sa SNP, i on je potom ipak izabran”, rekao je Djindjic i objasnio: "Mi smo braneci nase pravo da mi imenujemo koga hocemo uspostavili jedan kriterijum koji moramo da postujemo i zbog toga bih ja molio g. Dinkica da postuje nasa nacela, jer bi jako lose bilo da mi budemo vidjeni kao ljudi koji, kad se radi o njima zastupaju jedno nacelo, a kad se radi o drugima da zastupaju drugo nacelo. Nas zahtev je da Dinkic sa kolegama iz SNP-a resi taj problem i da ako oni insistiraju na odredjenom kandidatu da on potpise predlog za tog kandidata".

Na pitanje da li bi eventualni izlazak G17 plus i Mladjana Dinkica iz rada saveznih organa, zbog njihove popularnosti stetilo DOS-u pred predstojece izbore, Zoran Djindjic je odgovorio: "Ja sam uvek bio pristalica toga da radim ono sto je ispravno, a ne ono sto je popularno - nema pravo niko da krsi dogovore ma koliko bio popularan. Ja se nadam da u Srbiji vise nikad nece biti popularan neko ko krsi dogovore i ko se ne ponasa u skladu sa nekim pravilima i zato ja ocekujem od g. Dinkica da se ponasa u skladu sa dogovorom. Ukoliko ne postuje dogovore on ce snositi konsekvence, a mi smo naravno spremni da snosimo sve konsekvence svojih odluka koje su principijelne. koje nisu licne i koje sluze i tom cilju da se uspostavi konacno u Srbiji obicaj da se dogovori postuju".

"Sto se tice Vuka Ognjanovica, sustinski se slazem sa Dinkicevom argumentacijom, ali sustinski ni ja ne bih usao u koaliciju sa SNP-om", rekao je Djindjic i dodao: "u pitanju je nuzda, odnosno visi interes a ne pitanje nasih simpatija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: