KOSTUNICA SE ZALAZE ZA POCETAK DIJALOGA SA ALBANCIMA

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

13:49

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica zalozio se za pocetak dijaloga sa predstavnicima razlicitih politickih opcija kosovskih Albanaca, isticuci potrebu za postovanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Kako prenosi Beta, Kostunica je, u intervjuu pristinskom dnevniku na albanskom jeziku "Koha Ditore", istakao da Rezolucija 1244 "predstavlja zakon na teritoriji Kosova", zbog cega treba postovati suverenitet i integritet SR Jugoslavije. Prema njegovim recima, resenje kosovske krize treba traziti u visokom stepenu autonomije, dok bi nezavisnost te pokrajine "otvorila Pandorinu kutiju promena granica u regionu".

Zamoljen da odgovori na pitanje o zlocinima jugoslovenskih snaga bezbednosti na Kosovu, predsednik SRJ je rekao da je "zlocina bilo na obe strane", ali da ih "nisu pocinile redovne formacije, a ponajmanje jugoslovenska vojska". Objasnjavajuci svoju fotografiju sa "kalasnjikovom" iz 1998. godine, Kostunica je rekao da je snimljena u jednom ugrozenom srpskom selu nedaleko od Zubinog Potoka, te da bi "uvredio mestane da je odbio da u ruke uzme oruzje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: