MARK PLAN: DOS OSVAJA VECINU, ODZIV 86 ODSTO

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

16:19

Default images
Demokratska opozicija Srbije osvojice vecinu u Skupstini Srbije, na izborima 23. decembra, pokazalo je istrazivanje agencije "Mark plan", koje je u sredu predstavljeno u Beogradu. Kako prenosi Beta, istrazivanje je sprovedeno od 10. do 16. novembra terenskom anketom na uzorku od 1.500 ispitanika iz Srbije i 350 iz Crne Gore. Prema toj anketi, nesto vise od 86 odsto ispitanika reklo je da ce izaci na republicke parlamentarne izbore 23. decembra, a za DOS ce glasati 58,7 odsto. Socijalisticka partija Srbije ima podrsku osam odsto onih koji su rekli da ce izaci na izbore, Srpska radikalna stranka 3,4, Srpski pokret obnove 1,8, a Demokratska stranka Srbije jedan odsto.

Na pitanje sta ocekuju od izbora 23. decembra, ispitanici su mogli da navedu dva odgovora, pa je tako vise od polovine kazalo da ocekuje pobedu DOS-a i dalju demokratizaciju, 37 odsto je reklo da ocekuje pobedu demokratskih snaga i otvaranje ka svetu, a svaki deseti je rekao da ne ocekuje bitne promene standarda stanovnistva. Pobedu socijalista ocekuje tek pet odsto anketiranih, pobedu radikala 2,5 odsto, a pobedu SPO-a 1,2 odsto ispitanika.

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica, pokazalo je istrazivanje, politicar je od najveceg poverenja medju gradjanima SRJ. Poverenje u Kostunicu ima 40,9 odsto ispitanika, svaki peti ispitanik nema poverenje u politicare, a bivsem predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu veruje 4,7 odsto anketiranih. Crnogorskom predsedniku Milu Djukanovicu najvise veruje 3,1 odsto anketiranih, lideru Radikala Seselju 2,2, a predsedniku Demokratske stranke Zoranu Djindjicu dva odsto ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: