DSS: O DJINDJICU BEZ KONSENZUSA

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2000.

16:51

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popovic izjavio je kako ocekuje da ce unutar DOS biti prihvaceni uslovi koje je u nedelju postavio Glavni odbor DSS, a povodom zajednickog nastupa na republickim izborima. U suprotnom, odluku o ucescu na izborima donece Glavni odbor, precizirao je Popovic na konferenciji za novinare, javlja Radio B92. Govoreci o zahtevu da o buducoj Vladi odlucuje Parlament u novom sazivu, uz saglasnost predsednika Jugoslavije o republickom mandataru, Popovic je rekao da se jednoj licnosti ne moze poveriti kreiranje programa i sastava Vlade. "Medju nama u DOS postoje ozbiljne programske razlike oko jako velikog broja pitanja. Eventualni program za republicke izbore i program Vlade u ovom trenutku tesko da postoje, neophodno je da mi formiliseno jedan minimum unutar DOS i to ni u kom slucaju ne moze formulisati jedan covek. To nije upereno protiv bilo koga, ne radi se o imenima ili personalnim resenjima, radi se o principu. Ukoliko kazete 'imamo mandatara Vlade' onda je logicno pitanje da li su vaznije licnosti ili program", rekao je Popovic. On je istakao da odluka o izbornim kvotama i Zoranu Djindjicu kao mandataru, o cemu se odlucivalo u paketu, nije doneta konsenzusom unutar DOS. On je upozorio da se moze dogoditi da posle decembarskih izbora DOS ne moze sam da donosi odluku o sastavu Vlade i podsetio da se koalicija Zajedno raspala "onog trenutka kada su unapred pokusale da se raspodeljuju funkcije". Upitan za koga ce zapravo gradjani glasati na decembarskim izborima, s obzirom na to da je sa Glavnog odbora DSS upucena poruka da DOS nece postojati posle 23. decembra, Popovic je rekao da "je to receno u diskusiji i da nije stav Glavnog odbora". "Ono sto je cinjenica i oko cega se svi unutar DOS slazu jeste da mi imamo drugacije i strateske i takticke poglede, a sve to govori da i ako DOS opstane kao vladajuca koalicija tesko moze za godinu-dve da ponovo izadje na izbore kao DOS. Ako dobije izbore, DOS ce opstati kao vladajuca koalicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: