Subota, 20.11.2004.

14:09

"Knjaz Miloš" ide Divcu i "Danonu"?

Francuska kompanija "Danon" i Vlade Divac tvrde da su obezbedili kontrolni paket akcija kompanije „Knjaz Miloš“.

Izvor: B92

Default images

Predstavnici "Danona" i Divca trenutno se nalaze u Aranđelovcu, gde pokušavaju da ubede male akcionare "Knjaza" da prihvate njihovu ponudu za preuzimanje preduzeća, koju je država već prihvatila za svoj paket akcija.

Supruga Vlade Divca, Snežana Divac i francuska kompanija „Danon“ tvrde da se broj akcionara "Knjaz Miloša", koji prihvataju njihovu ponudu, povećava iz časa u čas. Iako njihova zvanična ponuda iznosi 17 hiljada dinara, Divac i "Danon" navode da su spremni da plate i više od 20.000 dinara po akciji koliko je tražio državni akcijski fond. Glavna konfuzija koja je bila između nas i akcionara, sastojala se u tome što im, na pravi način, nije bilo predstavljeno da veći deo para dobijaju od nas, nego od konkurentske firme, kroz socijalni program", kaže Snežana Divac, koja je ranije izjavila da su Divac i "Danon" spremni da akcionarima ponudimo i više od onoga što je navedeno u ponudi, ali samo u okviru zakonskih mogućnosti.

Francuska kompanija „Danon“, koja je u ovom poslu partner Divcu, smatra da je ponuda njihove zajedničke kompanije „Apurna“ najbolja zato što, kako kažu, osim novca za akcionare donosi i ulaganja u razvoj preduzeća. "Mi smo veoma zadovoljni što je informacioni centar 'Knjaza Miloša' potvrdio juče da je 'Apurnina' ponuda najbolja za male akcionare", rekao je Frederik Pekastan.

Međutim, i konkurenti čuvenog košarkaša tvrde da je „Knjaz Miloš“ njihov. Naime, iz "FPP Balkan limitida" tvrde da su već obezbedili kontrolni paket akcija „Knjaz Miloša“. Oni kažu da sutra neće biti nikakve trgovine jer će do kraja dana sakupiti dovoljan broj akcija i postati vlasnici. Srđan Muškatirović iz te kompanije kaže: "To što su objavili nezakonito je i netačno. Mi smo već prikupili toliki broj akcija da je fizički nemoguće da neko drugi ima kontrolni paket. Oni samo nepotrebno zbunjuju javnost, umesto da priznaju poraz."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: