Vanredno stanje zbog Gaze

Izvor: B92

Subota, 02.10.2004.

13:01

Default images
Palestinska Vlada proglasila je vanredno stanje na svojim teritorijama zbog operacija izraelske vojske u Gazi.

U saopštenju palestinskog kabineta poziva se međunarodna zajednica da interveniše i traži se humanitarna pomoć za stanovništvo Gaze. Istovremeno, palestinske organizacije pozvale su predsednika Jasera Arafata da smeni premijera Ahmeda Koreiai "propalu Vladu". Koreiu se prebacuje da je otišao na odmor u vreme izraelskih operacija u Gazi.

U međuvremenu, pripadnici Hamasa su zapretili da će gađati izraelski primorski grad Ashkelon, koji je udaljen oko 15 km od Gaze, prenosi dopisnik B92, Saša Živković.

Kasnije je predstavnik Hamasa izjavio da će oni prestati da gadjaju Izrael raketama kad prestane agresija, ali nije objasnio šta tačno podrazumeva pod
agresijom. Hamas vodi sveti rat dok se ne oslobodi "cela teritorija Palestine", koja obuhvata sve zapadno od reke Jordan, teritoriju današnjeg Izraela i
palestinske oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Podeli: