Novi ambasador EK predao akreditive

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2004.

12:56

Default images

Novi šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji i Crnoj Gori, predao je akreditive predsedniku SCG Svetozaru Maroviću.

Ambasador Žosep Joveras rekao je tom prilikom da svoj budući rad na unapređivanju statusa SCG u procesu evropskih integracija vidi kao poseban izazov i zadovoljstvo."Moje prisustvo ovde je nedvosmislena potvrda činjenice da su bliske veze između Evropske unije i SCG realnost. Ovom partnerstvu dodatnu težinu daje postojanje zajedničkog cilja, pristupanja državne zajednice SCG Evropskoj uniji, kojoj s pravom pripada po svom geografskom položaju, svojoj istoriji i kulturnom nasleđu", rekao je Joveras, na ceremoniji u Palati federacije.

Kako se navodi u govoru Joverasa, novi šef Delegacije Evropske komisije u SCG dolazi iz jedne od južnih država članica Evropske unije pa je rekao da ga put SCG ka EU donekle podseća na put kojim je njegova zemlja krenula ne tako davno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: