Šećerane nemaju veze s izborima

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2004.

17:19

Default images

Dinkić tvrdi da bi povlastice za izvoz šećera mogle biti vraćene SCG za tri meseca.

Ministar finansija Mlađan Dinkić negira i da poslednja dešavanja u vezi sa vlasnikom tri šećerane Miodragom Kostićem imaju bilo kakve veze sa predizbornoim kampanjom. On smatra da bi Srbiji i Crnoj Gori povlastice za izvoz šećera mogle da budu vraćene u naredna tri meseca.

"Ono što je sigurno, to je da su povučeni svi sumnjivi sertifikati o poreklu i trenutno se ispituju kako bi se utvrdilo ko treba da izvrši kompenzaciju štete i u kom iznosu Evropskoj uniji, a izjave g. Kostića koje su lične prirode ne bih komentarisao", rekao je Dinkić.Miodrag Kostić se već tri dana krije od policije. Njegov advokatski tim najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv nekoliko predstavnika MUP-a Srbije i protiv direktora agencije za privatizaciju Branka Pavlovića zbog dela zloupotrebe sužbenog položaja. Advokat Slobodan Šoškić ponovio je u utorak da policija nije na zakonit način uručila poziv za informativni razgovor Miodragu Kostiću i da je na nezakonit način raspisala potragu: "Mi ćemo najverovatnije razmotriti krivičnu prijavu koja još nije sročena i koja treba da bude usmerena prema načelniku Resora javne bezbednosti, Miroslavu Miloševiću, koji u svom iskazu tvrdi da su dva uredna poziva dostavljena Miodragu Kostiću i, budući da se nije odazvao, i s obzirom na to da postoji indicija da se on nalazi van teritorije Srbije, da će ga dovesti, da će ga praktično uhapsiti. To se zove zloupotreba službenog položaja, kada vi niste rukovođeni stvarnim ciljevima službe, nego ste rukovođeni interesima da nanesete nekom drugom štetu."

Pravni zastupnik vlasnika "MK Komerca" Miodraga Kostića, Vladimir Horovic, rekao je da je krivična prijava podneta protiv inspektora MUP-a Kamenka Ajdića i NN izvršilaca ovlašcenih službenih lica MUP-a, zbog zloupotrebe ovlašcenja zlužbenog položaja, kao i da je Miodrag Kostić podneo privatnu krivičnu tuzbu protiv zamenika ministra za privredu Zore Simović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: