PREGOVORI KOSOVSKIH SRBA OKO LOKALNE VLASTI

Izvor: B92

Subota, 14.10.2000.

17:05

Default images
Srbi sa Kosova ostaju pri svom stavu da ne izlaze na lokalne izbore koje organizuje medjunarodna uprava na Kosovu, ali ovih dana traju pregovori za lidera kosovskih Srba sa UNMIK–om o ucescu srpske zajednice u lokalnoj samoupravi u pokrajini. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Kosovske Mitrovice, vladika rasko-prizrenski Artemije, celnik gracanickog SNV-a, najavio je da ce ovo vece dostaviti UNMIK-u i sefu te misije Bernaru Kusneru spisak kandidata za predstavnike Srba u skupstinama opstina. "Konacna odluka ce biti na Kusneru", rekao je vladika Artemije i dodao: "Smatramo da mi imamo pravo da predlozimo nase ljude, nase kandidate, a stvar je g. Kusnera koliko ce i koga od njih zaista i imenovati u strukture vlasti, a ne bismo smeli da to pitanje prepustimo nekome drugome bilo iz medjunarodne zajednice, bilo iz neke levicarske partije da one to urade". S druge strane, lideri Srba sa severa pokrajine imaju drugacije misljenje. Oliver Ivanovic je rekao da razgovori sa misijom UN traju vec dve nedelje, ali da dogovor nije na vidiku. Poseban problem je konstituisanje lokalne samouprave u podeljenoj Kosovskoj Mitrovici. Ivanovic smatra da je najbolje resenje da Srbi sa ukljucenjem u lokalnu vlast na Kosovu sacekaju dok se ne vidi ko je ustvari vlast u Srbiji i Jugoslaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: