DOS POZVAO NA FORMIRANJE ZAJEDNICKE VLADE

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2000.

20:32

Default images
Lideri Demokratske opozicije Srbije su na vanrednom sastanku, odrzanom u sedistu Saveza za promene, pozvali Socijalisticku partiju Srbije na formiranje zajednicke vlade i koordinisanje nad ministarstvima pravde, policije, finansija i informisanja.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic, nakon sastanka lidera DOS, izjavio je da DOS predlaze kolektivno upravljanje, ali bez velikih personalnih promena. "Ako oni to ne zele, mi trazimo vanredne republicke izbore 17. decembra, a, ako ne budu hteli ni izbore, pozvacemo narod da izadje na ulice i trazi te izbore", istakao je Djindjic. Prema njegovim recima, DOS do petka zeli da zna definitivan odgovor na taj predlog, a potom i raspisivanje izbora. Djindjic je rekao da DOS nema nista protiv da mandatar prelazne vlade Srbije bude iz redova SPS, ali da je protiv toga da to bude sadasnji premijer Mirko Marjanovic. DOS, kako je rekao, nema nista ni protiv da republicka vlada u sadasnjem sastavu ostane do izbora, ali insistira na tome da vanredni izbori budu u decembru.

"Ako dodje do nestasica i ako ne budu isplacene plate i penzije, za to ce biti odgovorna Vlada", rekao je Djindjic za Radio B92 i dodao da "ako kurs raste, za to je odgovorna Narodna banka Jugoslavije". "U ponedeljak je uhvaceno 500.000 maraka koje su u kesi hteli da prebace u Makedoniju", rekao je Djindjic.

Na pitanje s kim ce DOS pregovarati, Djindjic je rekao da to jos nije jasno posto u redovima SPS vlada velika konfuzija. On je za cetvrtak najavio sastanak predstavnika DOS i Socijalisticke narodne partije Crne Gore o formiranju Vlade SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: