Stojković i Jočić obećali reforme i depolitizaciju

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2004.

08:28

Default images

Ministri pravosuđa i policije u Vladi Srbije Zoran Stojković i Dragan Jočić, funkcioneri Demokratske stranke Srbije, izjavili su u utorak uveče kako su uvereni u neophodnost nastavka reformi i depolitizacije u tim oblastima i poručili da nisu za radikalna rešenja i da nema razloga za paniku i strah od bilo kakvog revanšizma. U emisiji "Pres pretres" na televiziji BK, Stojković i Jočić su izjavili da pravosuđe može biti osposobljeno za suđenja za ratne zločine i ocenili da suđenje za “slučaj ‘Ovčara’” može biti pokazatelj da li je to moguće. Navodeći šta je potrebno učiniti u oblasti pravosuđa, Stojković je rekao da je neophodno usvojiti nove sistemske zakone i pomenuo mogućnost dorade ranijeg pravosudnog paketa zakona.

Jočić je rekao da u MUP neće biti revanšizma, ali je naglasio da će biti pomeranja i u vrhu policije. Ukazujući na to da je pre godinu dana bio napravljen jedan takav presek u Bezbednosno-informativnoj agenciji, Jočić je rekao da mora biti napravljen još jedan pomak, ali ne radikalan. On je obećao da će se MUP potruditi da što pre rasvetli sve do sada nerešene slučajeve politički motivisanih ubistava i najavio rad na novom zakonu o policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: