Radnici sećerane u Sremskoj Mitrovici ponovo protestuju

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2004.

14:49

Default images
Radnici šećerane u Sremskoj Mitrovici ponovo i u utorak protestuju u zgradi Skupštine opštine, zahtevajući od Vlade da novčano pomognu setvu repe i obnovu postrojenja tog preduzeća. Oko 200 od ukupno zaposlenih 400 radnika zaposelo je od sinoć zgradu sremskomitrovačke opštine.

Prema rečima direktora šećerane Nebojše Popovića za revitalizaciju pogona, koji već tri godine ne preradjuju repu, za setveni materijal i veštačka djubriva potrebno je oko 120 miliona dinara. "Očekujemo da Republička vlada omogući kreditima ili ubrzanom privatizacijom da dodjemo do novca potrebnog za setvu repe i rad šećerane. Kao preduzeće nismo u mogućnosti da tražimo kreditne garancije, jer smo u postupku privatizacije", rekao je Popović agenciji Beta.

Radnici šećerane u Sremskoj Mitrovici štrajkovali su i početkom februara ove godine u zgradi opštine, zahtevajući od bivše vlade subvencije za setvu repe na 5.000 hektara što im je i odobreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: