Živković: zna se ko je odgovoran za formiranje vlade i to nije DS

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2004.

15:57

Default images

Komentarišući izjavu Dragana Maršićanina, zamenik predsednika DS Zoran Živković kaže za B92 da je u pitanju prebacivanje odgovornost, i da Demokrate nisu prepreka formiranju Vlade: “Jasno je da je to nastavak jedne politike da je za sve u Srbiji kriva DS, pa i onda kada DSS, SPO, NS i G17 Plus, ne mogu da se dogovore oko toga koliko će imati potpredsedničkih mesta ta vlada ili ko će uzeti koje ministarsko mesto. Ovakve, ponovo, neodmerene reči prema DS i neistine o DS nisu na tragu dogovora koji smo imali prošle nedelje da nema takvih izjava i da se učini sve da se formira vlada ovog tzv. demokratskog bloka”, kazao je Živković. “Mi nećemo dati podršku vladi koja nema sastav i program i ako drugi misle da mogu da ocenjuju naše kadrove i mi imamo to pravo”, kaže Živković.

Na pitanje da li je tačno da delegacija DS zastupa drugačije stavove na pregovorima oko Vlade Srbije i da li Boris Tadić deli njegovo mišljenje, Zoran Živković je odgovorio: “Ja sam siguran da je jasno svima u Srbiji da DS nema dva ili više različitih stavova o tome kako idu razgovori sa drugim strankama koji su vođeni protekle dve nedelje, tako da je to licemerje, to prebacivanje odgovornosti i stvaranje nekakvih navodnih podela u DS. Zna se ko je odgovoran za formiranje vlade: onaj ko je mandatar”, kazao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: