Početak suđenja generalu Strugaru pomeren za sredu 10. decembar

Izvor: B92

Subota, 06.12.2003.

10:05

Default images

Haški tribunal saopštio je u petka uveče da će suđenje generalu JNA Pavlu Strugaru početi u sredu 10. decembra, umesto u utorak. General Strugar i dalje se nalazi na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, radi dodatnog ispitivanja i lečenja. Kako je za Radio B92 rekao načelnik sektora za lečenje VMA Stevan Sikimić, Strugar je na zahtev lekara iz Podgorice prebačen u Beograd. Sikimić je rekao i da je rano za procene da li je Strugar zdravstveno sposoban za početak suđenja u Hagu, jer su analize u toku.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Goran Svilanović rekao je za TV B92 da su vlasti Srbije i Crne Gore pokrenule proceduru za izručenje Strugara u Hag. Goran Svilanović je upozorio je da bi Državna zajednica mogla da izgubi kredibilitet u Haškom Tribunalu ukoliko Pavle Strugar ne stigne u Ševeningen na početak suđenja. “Očekujem da se prihvati realnost da svoje obaveze moramo da ispunjavamo kada takve garancije damo”, rekao je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: