KZK će poštovati odluku UNMIK o suspenziji oficira

Izvor: B92

Petak, 05.12.2003.

09:30

Default images

Glavni štab Kosovskog zaštitnog korpusa u četvrtak uveče je prihvatio odluku UNMIK o suspenziji 12 oficira KZK. Šef UNMIK Hari Holkeri je u sredu suspendovao 12 starešina KZK do završetka istrage koja se protiv njih vodi zbog sumnje da su povezani sa "Albanskom nacionalnom armijom", koja je na Kosovu proglašena za terorističku organizaciju. Kako se navodi u saopštenju Glavnog štaba KZK, komandant KZK, general Agim Čeku, izrazio je spremnost da podnese ostavku zbog suspenzije 12 svojih ljudi, ali su se tome usprotivili članovi Glavnog štaba KZK, suspendovani oficiri i premijer Kosova Bajram Redžepi. U saopštenju se napominje da KZK smatra da je odluka UNMIK nepravedna i da nije zasnovana na dokazima. "Glavni štab će na osnovu međunarodnog zakona o ljudskim pravima i disciplinskom pravilniku KZK zatražiti utvrđivanje nevinosti osumnjičenih oficira kako bi se oni što pre vratili na posao", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: