Ljajić: Holkeri se ne snalazi kao šef UNMIK-a

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2003.

23:06

Default images

Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić izjavio je večeras da se šef misije UN na Kosovu Hari Holkeri "definitivno ne snalazi u tom teškom poslu". "Mislio sam da posle Bernara Kušnera teško da neko može biti lošiji administrator na Kosovu, a ispostavilo se da je svaki naredni šef misije bio neuspešniji nego što je to bio Kušner i da je sa manje činjenica i manje poznavanja ulazio u ovaj kompleksan problem", rekao je Ljajić u kontakt emisiji Televizije Mladenovac. Obrazlažući ocenu da se Holkeri "ne snalazi", on je naveo da su početni razgovori srpskih i albanskih predstavnika u Beču "bili krajnje nepripremljeni" i da su "stvorili potpuno nerealna očekivanja i onda doživeli, na kraju, fijasko". "Mislim da će ti razgovori, ukoliko se bolje ne pripreme, doživeti, na žalost, potpuni debakl, a ovaj šef misije će otići, kao i dosadašnja tri ili četiri, i saldo te misije će biti negativan", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: