DS predala izbornu listu

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2003.

09:39

Default images

Demokratska stranka predala je u četvrtak Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu "DS - Boris Tadić" sa 250 kandidata za republičke poslanike, za koje je prikupila 14.700 potpisa. Nosilac liste DS-a, Boris Tadić, izjavio je da će za njega izborni uspeh biti ulazak u Vladu Srbije. "Kampanja će biti veoma intenzivna, neće biti duga, obići ćemo čitavu zemlju i obraditi svako pitanje sa kojim se ovog trenutka suočava narod i naša zemlja", rekao je Tadić. Govoreći o saradnji sa bošnjačkim strankama, Tadić je negirao da su na listi DS predstavnici "Liste za Sandžak" Sulejmana Ugljanina: "Nema Liste za Sandžak na našoj izbornoj listi, već se radi o predsedniku Socijalno-liberalne stranke i Demokratske partije Bošnjaka. Rasim Ljajić je želeo da nastupi na izborima zajedno sa strankama nacionalnih manjina, odnosno etničkih zajednica. Dakle, mi sa građanskim uverenjem, smatramo da na listi treba da imaju mesta i predstavnici etničkih zajednica želeći da pokažemo našu osnovnu političku orijentaciju, još jednom kažem – Sulejman Ugljanin nije na listi DS-a".

Predsednik Socijalno-liberalne stranke Bajram Omeragić potvrdio je za B92 da su njegova stranka i Bošnjačka demokratska partija potpisale sporazum sa DS-om, ali je istovremeno rekao da su ove dve stranke članice koalicije "Lista za Sandžak": "Ja sam potpredsednik koalicije Lista za Sandžak. U koalicionom sporazumu našem stoji jasno da će stranke koalicije, s obzirom na različitu programsku orijentaciju, moći da stvaraju druge saveze. U tom smislu, mi smo postigli ovaj sporazum iako smo članovi koalicije Lista za Sandžak. Naravno da će sada Stranka demokratske akcije, reformisti Sandžaka i SDP Sandžaka imati svoja predsedništva i oni će najverovatnije, bar imam takve najave, doneti konačnu odluku i podržati nas na ovoj listi, a onda pozvati i sve građane Sandžaka da podrže listu DS-a".

Na Izbornoj listi "DS - Boris Tadić" prvi je predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović, a za njim slede zamenik predsednika DS i premijer Srbije Zoran Živković, predsednik Građanskog saveza Srbije Goran Svilanović, zatim Božidar Đelić kao nestranačka ličnost, dok je peta na listi bivša predsednica GSS-a Vesna Pešić. Ostatak liste poređan je po azbučnom redu. Predstavnici Liste za Sandžak na listi “DS-Boris Tadić” biće Bajram Omeragić i Esad Džudžević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: