GENERALSTAB: VOJSKA CE OBEZBEDJIVATI IZBORE U CRNOJ GORI

Izvor: B92

Subota, 23.09.2000.

15:41

Default images
Vojska Jugoslavije obezbedjivace sprovodjenje saveznih izbora na teritoriji Crne Gore, saopstio je u subotu Generalstab VJ. U saopstenju se navodi da je takva odluka usledila nakon zahteva Savezne izborne komisije i istice da ce se time "neposredno obezbediti glasacka mesta i dostavljanje glasackog materijala Saveznoj izbornoj komisiji". "Ovakav zahtev SIK-a proizisao je na osnovu dosadasnjih pokusaja opstrukcije izbora i procene o njihovom mogucem ometanju na teritoriji Republike Crne Gore. U vezi sa tim, dobijena je saglasnost predstavnika vlasti Crne Gore na sastanku na kojem su ucestvovali predstavnici Komande Druge armije i Ratne morarice", navodi se u saopstenju, prenosi Beta.

Savezna izborna komisija odlucila je da ovlasti Vojsku Jugoslavije da 24. septembra "uspostavlja red na birackim mestima" u Crnoj Gori, "ukoliko on bude narusen", pise podgoricki list "Dan", prenosi Beta. "Ova odluka doneta je na osnovu ocigledne cinjenice da Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Crne Gore ne bi intervenisalo u takvim slucajevima, zbog poznatog stava Vlade Crne Gore. Generalstab VJ je o ovome obavestio Vladu Republike Crne Gore, koja je prihvatila da vojna policija preuzme te poslove na dan izbora i pruzila garancije da sa svoje strane nece ometati izborni proces", pise list. "Dan" precizira da "na samom birackom mestu, shodno Zakonu, nece biti omoguceno prisustvo vojne policije, ali ce ona biti pozvana i ovlascena da intervenise u slucaju narusavanja reda na birackom mestu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: